مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

بي‌شك همه‌ ما به عنوان موجودي عاقل و هوشمند كارهايي را انجام ‌‌‌مي‌دهيم كه در آن برايمان سود و منفعت باشد. در مورد امور حقوقي هم افراد به دنبال رسيدن به سود و منفعت خود هستند. از اين رو قانون گذار تنها دعاوي حقوقي را ‌‌‌مي‌پذيرد كه در آن‌ها نفعي براي خواهان باشد و در غير اين صورت دعوا رد ‌‌‌مي‌گردد. در اين مطلب به بررسي ايراد بي نفعي خواهان ‌‌‌مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : ايراد بي نفعي خواهان

 

 

 

معناي بي نفعي خواهان

در سيستم قضايي ايران دادگاه‌ها فقط به دعاوي رسيدگي ‌‌‌مي‌كنند كه در آن براي شخص يا اشخاصي كه رسيدگي به دعوا را درخواست ‌‌‌مي‌كنند نفعي باشد. بر اساس ماده‌ 2 قانون آئين دادرسي مدني خواهان بايد ذينفع باشد يعني اينكه برنده شدن در دعوا براي او سودي اعم از مادي يا معنوي داشته باشد. مانند اينكه آقاي الف دعواي ابطال سند مالكيت آقاي ب را مطرح ‌‌‌مي‌كند. اين دعوا تحت اين شرط پذيرفته ‌‌‌مي‌شود كه در صورت ابطال سند، آقاي الف سود ببرد مانند اينكه سند به نام او شود.

البته بايد به اين نكته توجه كرد كه نفع بايد مشروع و قانوني باشد بعني اينكه مورد تاييد قانون گذار باشد.

ايراد بي نفعي خواهان

در ماده‌ 84 قانون آئين دادرسي مدني مواردي كه دعوا رد ‌‌‌مي‌شود مطرح شده است. يكي از اين موارد بي‌نفعي خواهان دعوا است‌‌‌. در اين صورت دادگاه در ابتدا بررسي ‌‌‌مي‌كند كه خواهان دعوا از مطرح كردن اين دعوا سودي ‌‌‌مي‌برد يا نه‌‌‌. در صورتي كه براي قاضي محرز شود شخص هيچ سودي از مطرح كردن اين دعوا ‌‌‌نمي‌برد قرار رد دعوا را صادر ‌‌‌مي‌كند. البته بايد توجه داشت آنچه در هنگام اقامه‌ دعوا اهميت دارد اين است كه فرد سود ببرد حتي اگر در انتها و حكم به نفع او نباشد.

به طور مثال شخص الف دعوايي بر عليه آقاي ب مطرح ‌‌‌مي‌كند مبني بر اينكه بايد خسارتي را بپردازد. اگر قاضي در اين دعوا متوجه شود كه آقاي الف در صورت پرداخت خسارت هيچ سودي ‌‌‌نمي‌برد و اصلا اين موضوعي بين آقاي ب و شخص ديگري است قرار رد دعوا را صادر ‌‌‌مي‌كند.

حتي خواهان هم ‌‌‌مي‌تواند اين ايراد را به دعواي مطرح شده بگيرد و نسبت به ماهيت دعواي مطرح شده ايراد وارد كند‌‌‌. به طور مثال آقاي ب ‌‌‌مي‌تواند با ذكر اين دليل كه اصلا آقاي الف در اين جريان هيچ نفع و سودي ندارد از قاضي بخواهد تا دعوا را رد كند.

سوالات متداول

ذي نفع بودن خواهان به چه معناست ؟

منظور از ذينفع بودن اين است كه در صورت برقراري دعوا شخص خواهان دعوا سودي ببرد كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

آيا شخصي كه هيچ نفعي ‌‌‌نمي‌برد ‌‌‌مي‌تواند اقامه‌ دعوا نمايد ؟

خير‌‌‌. فقط در صورتي ‌‌‌مي‌توان در مورد موضوعي دعوا را مطرح كرد كه فرد در آن دعوا ذي نفع باشد كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

براي دريافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقي در مورد ايراد بي‌نفعي خواهان ‌‌‌مي‌توانيد از خدمات مشاوره آنلاين و تلفني وكيل دات كام بهره ببريد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ايراد بي‌نفعي خواهان، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ايراد بي‌نفعي خواهان پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

 

منبع : ايراد بي نفعي خواهان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/2/3  ] [ ۲۰ ] [ vakiel ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 4
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب